Arbeid torsdag 10.09:

Du skal gjøre tre ting i disse to timene:
1) oversett teksten under og før den inn i wikien din.Meld meg inn dersom du ikke står oppført i student i margen. Dette er en tekst som vil vise om du husker hva vi har lært om verb.
2) Kontaktannonse: Lag en beskrivelse av deg selv, hvem du er og hva du liker. Finn en venn på et nettsted hvor du kan be om en brevvenn/ delta i et forum... Llegg inn teksten din . Husk å legge til at du vil skrive med noen som også lærer spansk og at du er god i engelsk. Legg en kopi av teksten din på wikien din og en lenke til nettstedwet du vil bruke. Fortsett når du får svar............
4) Les og lær ord og uttrykk i tekst 2 i læreboka og arbeid med sangen. http://www.youtube.com/watch?v=ASXzq1O9rrc
5) Baliar con Victor http://www.youtube.com/watch?v=s9kD4D_fxAw. Her kan du lære å danse slik latinos gjør.
Suerte!
LEKSE: Tekst kapittel 2-un concierto side 21 i læreboka. Lag en liste med 10 gloser jeg skal høre deg i til neste gang. Forbered deg på å lese et avsnitt høyt for meg.

1) Oversett:

HeiJeg heter Marina Jeg er 20 år og bor på Lade i Trondheim. Jeg er student og jeg liker fremmedspråk. Jeg har studert norsk ved Universitetet i Trondheim og jeg skal studere spansk i Oslo neste år. Nå studerer jeg litteratur i Trondheim. Jeg har kjøpt mange bøker og jeg har begynt å lese bøkene. Det er svært interessant. Jeg studerer fem timer hver dag. Jeg kan ikke arbeide. Jeg har ikke tid. Jeg skal lære mye.

Hola, me llamo Marína. Tengo 20 anos y vivo en Lade en Trondheim. Estoy estudiante y me gusta las lenguas éstrangeras. He estudiado noruego en la Universidad de Trondheim y voy a estudiar español en Oslo, el ano que viene. Ahora estudio literatura en Trondheim.

Hver sommer besøker jeg Spania med familien min. Jeg har besøkt Spania 5 ganger. Jeg bor sammen med familien min. Jeg kjenner Spania godt. Jeg skal gjerne invitere vennene mine til å besøke Spania med meg.

Cada verano, visito España con mi familia. He visitado España cinco veces. Vivo con mi familia. Conozco España bien. Voy a invitar a mis amigos a visitar Espana con migo.

Jeg shopper på lørdager og jeg trener på mandager. Om kveldene spiser jeg med min familie. Jeg liker ikke sjokolade og is. Jeg foretrekker å spise pizza. Jeg drikker te og kaffe og coca cola. Jeg foretrekker å gå på restaurant hver dag.

Voy de compras los sabados y hago el entrenamiento los lunes. Las noches como con mi familia. No me gusta el chocolate y el helado. Prefiero comer la pizza. Bebo el the y el café. Prefiero ir al restaurante cada día.

2) Extra preparación:

Your pen pal has asked you about your favorite sport. In Spanish, write a letter to your pen pal
discussing your favorite sport. You may wish to include:
• what the sport is
• why you like this sport
• whether it is a team sport or an individual sport
• where this sport is played (in school, outside, etc)
• when it is played
• skills needed to play
• favorite players or team
• whether you play this sport
• cost of playing this sport
• future plans for playing this sport