Capitulo 1
Lekseprøve

Oversett dette sammendraget fra Manuela Kapittel 1


Manuela bor i Barcelona. Hun er en journalist fra Argentina i LatinAmerika. Hun bor i Spania, i Barcelona.
En dag ringer telefonen. Det er sjefen hennes. Han har en jobb for henne. De har oppnådd et intervju med en berømt artist som heter Javier Bardo. Han skal besøke filmfestivalen i den lille byen Sietge.
Bardo er en berømt skulespiller og han liker pene damer. Manuela er pen og skal gjøre intervjuet. I morgen klokken 12. Manuela er svært glad. Hun har sett filmer hele livet. Hun liker også å gå på fine restauranter og å spise paella med kjøtt, fisk, grønnsaker og ris. Hun skal også kjøpe et stort glass med appelsinjuice.
Manuela er nervøs.

Grammatikk: enkel setningsoppbygning


II Oversett og legg inn en lydfil hvor du forteller om MAnuela så langt. 1-2 minutter.

Maria drikker en kaffe hver dag. Hun leser avisen og ringer. I dag er hun ikke opptatt. Hun skal lete etter informasjon og hun skal forberede intervjuet. . Hun møter Yolanda og hun er skuespiller. Hun sier at hun kjenner JB. Hun sier at han er pen og berømt. Manuela forteller at hun hart et intervju med han. Det er utrolig sier Yolanda. . Manuela kjøper ukeblad.Manuela går på kafé, leser bladene og forbereder seg til intervjuet.JB liker ikke foto og er ikke i noen magasin.

Hun drar hjem klokken tre på ettermiddagen. Hun skal forberede intervjuet før hun skal ta toget til Sitges. Martina, hennes søster ringer. Hei snuppa mi, sier hun. Hun er sosialarbeider. Når manuela forteller at hun skal intervjue JB, sier søsteren" du blir forelsket i han". God reise og lykke til.
Manuela er ei søt, loyal og smart jente. JB er en arrogant og berømt skulespiller

Grammatikk: adjektiv som beskriver

III Oversett
Manuela hører på beskjedene på svareren. En mann sier at dokumentene for intervjuet er i resepsjonen. Hun arbeider og leser artiklene om JBardo. Han er 30 år, høy, brun, muskuløs og han har briller. Han er svært berømt. Manuela tar med seg en elegant kjole, en jakke, et par korte bukser og noen skjorter. Kofferten er full. Hun tar med fotografutstyret og ei notatblokk. Hun ringer etter en taxi og drar til stasjonen. Reisen er behagelig og kort. Hotellet er nære stasjonen. Hun dusjer og går ut for å spise. Hun tar fotoapparatet med seg. Hun føler seg pen. Hun spaserer på stranda. Hun går mot kirken. Bølgene slår mot steinene. Det er en rolig aften. Manuela ser ei jente. Hun spiser is. Manuela kjøper en is. Hun ser en fisker. Han er pen og sterk. Hun snakker med ham. Hun har bodd i Spania i 15 år, men har en aksent. Fiskeren har fisket en fisk. Han inviterer Manuela på middag. Hun sier nei. Hun tar en sigarett.
Grammatikk: bøying av verb og adjektiv.